به گزارش راهبرد معاصر؛ حجتالاسلام مجتبی ذوالنوری در نشست خبری پیش از عزیمت به اجلاس جهانی IPU و هیأت همراه، با اشاره به اهداف حضور در این اجلاس، گفت: هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با حدود 18 نفر عضو، متشکل از نمایندگان مجلس و برخی مقامات سیاسی برای شرکت در اجلاس اتحادیه بینالمجالس جهانی امشب راهی کشور آنگولا خواهند شد.
وی با بیان اینکه تاکنون 120 کشور برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی کرده و در این اجلاس حاضر خواهند شد، ادامه داد: 50 هیأت در سطح رئیس مجلس، 23 هیأت به ریاست نواب رئیس مجالس دنیا و مابقی هیأتها به ریاست گروههای پارلمانی و یا رؤسای کمیسیونهای روابط خارجی در این اجلاس حاضر خواهند شد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اتحادیه بینالمجالس جهانی امسال با شعار «صلح، عدالت و تشکیلات قوی» فعالیت میکند، ادامه داد: 4 کمیته ثابت و دائمی در اتحادیه پارلمانی کشورها وجود دارد و این 4 کمیته نیز در حاشیه اجلاس جلسات متعددی را برگزار کرده و فعال خواهند بود.
وی با بیان اینکه اعضای هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی نیز تقسیم کار کرده و در کمیتهها حضور پررنگ و مشارکت خواهند داشت، بیان کرد: همچنین در حاشیه این اجلاس، اجلاس نمایندگان زن و نمایندگان پارلمانی جوان شکل میگیرد. همچنین در حاشیه این اجلاس همایش شبکه اعضای جنبش غیرمتعهدها برگزار خواهد شد که نمایندگان جمهوری اسلامی نیز در این اجلاس حضور جدی خواهند داشت.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی حضور و نشست ویژه اعضای پارلمانهای سازمان کنفرانس اسلامی در حاشیه این اجلاس را فرصت خوبی قلمداد کرد و گفت: در کنار این نشست جایزه محیط زیست اعطا خواهد شد و کشور ما نیز یکی از 6 کشوری است که کاندیدای دریافت این جایزه بوده و شانس برنده شدن این جایزه را خواهد داشت.
حجتالاسلام ذوالنوری در ادامه با اشاره به استفاده از فرصت حضور در اتحادیه بینالمجالس جهانی برای پرداختن به مسأله مردم فلسطین و طرح این مباحث با اعضای هیأتهای کشورهای اسلامی،گفت: دشمن صهیونیستی بلاهت را کامل کرد و امروز جنگ از دایره امت اسلام خارج شده است.
وی با اشاره به حملات این رژیم به مسجد، بیمارستان و کلیسا، تصریح کرد: پیرو این حملات در حقیقت یک انزجار جهانی علیه صهیونیستها آغاز شده است. اگرچه رئیس این دوره از اجلاس پرتغالی است و تا به حال دو اطلاعیه به نفع صهیونیستها و به ضرر فلسطینیها صادر کرده، اما با حول و قوه الهی این اجلاس فرصتی است که جمهوری اسلامی و هیأتهای همسو چه در صحن اصلی که رؤسای هیأت فرصتی برای نطق و سخرانی دارند و چه در اجلاس کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها و چه در دیدارهای دوجانبهای که با رؤسای هیأتها و کشورها انجام میشود و چه در کمیتهها، فریاد مظلومیت مردم فلسطینی را به گوش دنیا برسانند تا انشاءلله وجدانهای بیدار در حمایت از این مردم مظلوم و نسلکشی و مقابله با جنایات جنگی که اتفاق میافتد، اقدامات شایسته خود را انجام دهند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان یادآورد شد: اجلاس بینالمجالس جهانی به مدت یک هفته برگزار خواهد شد و هیأت پارلمانی ایران نیز با همه ظرفیتهای خود در این اجلاس شرکت خواهد کرد تا بتوانند در مقطع حساس فعلی نقشآفرینی لازم را داشته باشند./فارس